BRUZZ - Verhuurplatform voor elektrische auto's komt naar Brussel

BRUZZ - Verhuurplatform voor elektrische auto's komt naar Brussel

Begin volgend jaar komt het nieuwe verhuurplatform voor elektrische wagens Ufodrive naar de Naamsepoort. Nu al kun je op de luchthaven via het platform een Tesla huren. "Iets duurder, maar zonder brandstofkosten."

Ufodrive is een 'snel en intelligent' verhuurplatform voor elektrische wagens. Om een auto te huren heb je enkel een app nodig. Sinds een maand is het bedrijf actief op de luchthaven van Zaventem, waar vijf Tesla's klaarstaan voor aankomende reizigers. "De bedoeling is dat we begin 2019 ook in het centrum van Brussel aanwezig zijn", zegt commercieel verantwoordelijke bij Ufodrive Sam Cortvriend. Het bedrijf zal haar wagens stationeren aan de Naamsepoort. Om hoeveel auto's het zal gaan, is nog niet duidelijk. Wel zal Ufodrive, net als op de luchthaven beginnen met Tesla's. "Op termijn kunnen daar elektrische Nissans, Audi's, en Jaguars bijkomen", klinkt het bij woordvoerster Sybille Iweins. "We mikken met iets luxueuzere auto's op onder meer zakenlui."

All-in

"Maar ook voor toeristen en Brusselaars kan onze dienst interessant zijn", aldus Cortvriend. "Brussel is al goed bedeeld wat autodeelplatformen betreft, maar voor langere afstanden is Ufodrive interessanter", vindt hij. Daar moet de all-inprijs voor zorgen. "Als je met een wagen van een ander autodeelplatform 200 kilometer wil rijden, betaal je al gemakkelijk 100 euro per dag. Leg 50 euro bij en je krijgt van ons een Tesla." Voor extra kilometers betaal je niet meer, de huurprijs ligt op voorhand vast. Ook de elektriciteit, en de verzekering is inbegrepen in de prijs, en aan brandstof moet je niet denken. "Dat maakt het een interessant alternatief voor de Brusselaars die een weekendje weg willen."

Ufodrive, een bedrijf dat in Luxemburg gesticht is door een Ier en een Belg,  is op dit moment actief in Luxemburg, Hamburg en Zaventem.

mobiliteit© BRUZZ
Lees meer over mobiliteit, autodelen, autoverhuur, elektrische auto, tesla, ufodrive

Read article online on BRUZZ